Monday, May 10, 2010

~~ Happy Mother's Day ~~

Being a full-time mother is
one of the highest salaried jobs…
since the payment is pure love.
(Mildred B. Vermont)


There is no velvet so soft as a mother’s lap,
no rose as lovely as her smile,
no path so flowery as that imprinted with her footsteps.
(Archibald Thompson)h

Thursday, February 11, 2010

Assalamualaikum



Dah lama sangat blog ni tak di jengah...hampir lupa aku akan password nya..hehehehe . Tak ada apa yg dapat ku kongsikan disini.. hanya gambar kerja tangan ku yg dah siap di framekan..bukan apa hanya nak cuba upload gambar maklumlah dah lama tak upload apa2...

Wednesday, August 12, 2009

Sarung Sofa

Dah lama tak update blog ni..dah bersawang kalau rumah ... sibuk memanjang dengan aktiviti berkebun di FB.. bersama teman2 tersayang...hehehehe... dalam sibuk berkebun tu sempat juga menyiapkan sarung sofa ... kain dah lama beli cuma masa je yang tak mengizinkan..baru siap dua helai..ada satu lagi sarung sofa yg belum siap jahit..lepas sarung sofa ni nak jahit baju kurung pula..tahun ni rasanya nak jahit semua baju raya sendiri..semangat ni..semuga segalanya berjalan lancar hendaknya..


sarung sofa yg dah siap...

Thursday, July 16, 2009

Update Blog

Lama nya tak update blog...buat masa ni aku sibuk dengan kerja2 menjahit langsir dan baju untuk sambutan hari raya nanti walaupun Ramadhan belum tiba lagi..bukan nya apa saja buat persiapan awal kerana tak mahu nanti di bulan Ramadhan terlalu sibuk..
semua kerja craft di berhenti kan buat seketika..cross stitch ,ribbon embroidery,scrapbooking. Lepas selesai segalanya akan di sambung semula..tungguuuuuu!!!

Tuesday, May 19, 2009

Wall hanging plaque


Belajar buat dengan kakumi ...hasil tak secantik macam kakumi punya..tapi kira oklah untuk yang baru belajar macam saya..

sarung cushion RE


Hasil percubaan buat sendiri RE.. yang ni nak buat sarung cushion.. nanti dah jadi saya tunjuk kat sini..

Friday, May 15, 2009

Useful 'Household' Tips For Everyone.

1. Ants Problem:
Keep the skin of cucumbers near the place or ant hole.

2. To get pure and clean ice:
Boil water first before freezing.

3. To make the mirror shine:
Clean with Sprite

4. To remove chewing gum from clothes:
Keep the cloth in the freezer for an hour.

5. To whiten white clothes :
Soak white clothes in hot water with a slice of lemon for 10 minutes

6. To give a shine to hair:
Add one teaspoon of vinegar to hair, then wash hair.

7. To get maximum juice out of lemons:
Soak lemons in hot water for one hour, and then juice them.

8. To avoid smell of cabbage while cooking:
Keep a piece of bread on the cabbage in the vessel while cooking.

9. To rid the smell of fish from your hands:
Wash your hands with a little apple vinegar.

10. To avoid tears while cutting onions:
Chew gum.

11. To boil potatoes quickly:
Skin one potato from one side only before boiling.

12. To boil eggs quickly:
Add salt to the water and boil.

13. To check freshness of fish:
Put it in a bowl of cold water. If the fish floats, it's fresh.

14. To remove ink from clothes:
Put toothpaste on the ink spots generously and let it dry completely,then wash

15. To skin sweet potatoes quickly:
Soak in cold water immediately after boiling.

16. To get rid of mice or rats:
Sprinkle black pepper in places where you find mice or rats. They will run away.